بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری، مهراب محمدی فارسانی روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ با اعلام این خبر تأکید کرد: چادر شببافی یکی از صنایعدستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچههای رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته میشد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سالهاست این محصول صنایعدستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
او تصریح کرد: کارشناسان معتقدند یکی از کاربردهای چادر شبباف، بهعنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده میشده و بههمین علت با این عنوان نامگذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخوابها، ملحفهها، پرده و نورگیر از دیگر کاربردهای چادر شبباف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشتههای صنایعدستی فراموش شده، برگزاری دورههای آموزشی است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبتنام میشود.
او گفت: پس از آن با برگزاری دورههای آموزشی افراد میتوانند با شیوه تولید صنایعدستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی میتوانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوهبر تلاش بهمنظور رشتههایی مانند چادر شببافی کاربریهای جدید تعریف میشود تا بازاریابی و فروش محصولات نیز موفق باشد.
او تصریح کرد: تلاش میشود هر سال یک رشته صنایعدستی در استان را احیا کرد.
انتهای پیام/
نظر شما